StoryMap Hergebruik & Ontmanteling van de bestaande olie- en gasinfrastructuur

De afgelopen maanden is er door het programma Basisregistratie Ondergrond (BRO) vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een storymap samengesteld over de energietransitie gericht op het hergebruik en ontmanteling van de olie- en gasinfrastructuur. Hier is onder andere vanuit NOGEPA, EBN en Nexstep aan bijgedragen en op 5 juli is deze online gelanceerd (nieuwsbericht).

Met het praktijkvoorbeeld wil het programma BRO een lastig onderwerp toegankelijk maken voor iedereen. Daarbij wordt de lezer stap voor stap meegenomen naar informatie over de Mijnbouwwet, het ontstaan van olie- en gasvelden en de werking van olie- en gaswinning. Verder wordt begrijpelijk toegelicht waarom de energietransitie nodig is en hoe ontmanteling en hergebruik van de olie- en gasinfrastructuur plaatsvindt. Ook worden enkele pilotprojecten belicht. Hierbij de link naar de storymap: https://arcg.is/1nOOuW0. Er zijn ook diverse praktijkvoorbeelden op de BRO-website.

Wij vinden het fantastisch dat een ingewikkeld en veelomvattend onderwerp nu op een begrijpelijke manier voor een breed publiek toegankelijk is.

Deze storymap is nu al genomineerd door de jury van de Computable Award 2021! De publieksstemming is beschikbaar tot 10 oktober.
Lees hier meer over de nominatie en over het uitbrengen van uw stem.