Nexstep wint Public Outreach Award

Den Haag, 8 oktober 2019. – Nexstep, het nationaal platform voor hergebruik en ontmanteling van olie en gasinfrastructuur in Nederland, is gisteravond uitgeroepen tot winnaar van de Public Outreach Award 2019. Offshore Energy reikt deze prijs jaarlijks uit aan een initiatief dat een buitengewone prestatie heeft geleverd voor het creëren van meer bewustwording voor de energietransitie. Jacqueline Vaessen, General manager van Nexstep heeft de prijs in ontvangst genomen tijdens een speciaal gala en awardsdiner in de Amsterdome in Amsterdam.

“Het winnen van deze prijs is een grote opsteker voor Nexstep en haar oprichters. Al in 2016 namen EBN en NOGEPA het voortouw door samen met IRO het masterplan voor ontmanteling en hergebruik van olie- en gasinfrastructuur in Nederland te ontwikkelen. Dit plan heeft de basis gelegd voor Nexstep en het is dankzij de vooruitziende blik van onze oprichters dat wij hier op Offshore Energy ons tweejarig bestaan vieren”, aldus Jacqueline Vaessen.

Over Nexstep

Nexstep, het Nationaal Platform voor Re-use & Decommissioning, is in 2017 opgericht door EBN en NOGEPA, als vertegenwoordigers van de staat en de olie- en gasbedrijven. Zij is een overkoepelende organisatie die de dialoog coördineert, faciliteert en zoekt. Als het publieke gezicht van hergebruik en ontmanteling van de olie- en gasinfrastructuur in Nederland wil Nexstep zowel direct belanghebbenden als het grote publiek informeren en bij haar werkzaamheden betrekken.

Om transparantie over hergebruik en ontmanteling te bevorderen, inclusief de omvang daarvan in Nederland, publiceert Nexstep jaarlijks haar “re-use en decommissioning report”. Met haar innovatieagenda stelt Nexstep nieuwe uitdagingen vast en bevordert zij technologische ontwikkeling waar dat nodig is. Daarnaast stimuleert Nexstep samenwerking tussen de industrie en onderhoudt contacten met internationale partnerorganisaties die betrokken zijn bij hergebruik en ontmanteling.