Nexstep-deelname aan SWIPA-conferentie in Trondheim (13-14 maart)

Op uitnodiging van SWIPA (Centre for Subsurface Well Integrity, Plugging and Abandonment) deelde Nexstep tijdens de conferentie in Trondheim haar aanpak en kennis over twee belangrijke Nexstep-projecten: de onlangs afgeronde gezamenlijke campagne voor Mud Line Suspended (MLS) putten en de kwalificatie van de technologie voor Through Tubing Cementation (TTC). Beide presentaties werden positief ontvangen.

Terje Aasland, de Noorse minister van Energie, opende de conferentie. Hij benadrukte het belang van technologische ontwikkeling en samenwerking om de aanzienlijke ontmantelingskosten die in Noorwegen verwacht worden te verlagen. Deze benadering sluit precies aan bij de missie van Nexstep om toe te werken naar reductie van ontmantelingskosten door intensieve samenwerking en door technische innovatie.

De conferentie gaf inzicht in de lopende Noorse onderzoeksinitiatieven en de ontwikkeling van nieuwe technologie, gericht op een kostenreductie van 50% bij het afsluiten en veilig achterlaten van putten. Het evenement toonde een duidelijk beeld van toenemende internationale samenwerking binnen de hele Noordzee-regio en daarnaast met Brazilië, Canada en Australië. De conferentie trok 75 deelnemers van universiteiten, onderzoeksinstituten, leveranciers, oliemaatschappijen en overheden.

Over SWIPA
SWIPA (Subsurface Well Integrity Plugging and Abandonment) is een centrum voor op onderzoek gebaseerde innovatie, aangesteld door de Noorse Onderzoeksraad. SWIPA richt zich op het verkrijgen van wetenschappelijk inzicht in permanente ontmanteling van putten en het agenderen van innovatieve ontwerpmethodologieën.

Voor meer informatie, zie:
Samenvatting van de MLS-campagne
PowerPoint-presentatie (pdf) van de MLS-campagne
Samenvatting van de technology qualification voor TTC
PowerPoint-presentatie (pdf) over TTC technology qualification